Витамин Е за защита на клетките на организма от оксидативен стрес.
Витамин Е е един от ключовите витамини за нормалното функциониране на човешкия организъм. Тъй като, подобно на другите витамини, той не може да се произвежда от организма, трябва да се приема с разнообразна и балансирана храна.
Нуждите от витамин Е могат да бъдат задоволени чрез консумация на храни, богати на растителни масла - особено рапично масло, масло от пшеничен зародиш, масло от царевичен зародиш и масла от различни ядки. Освен това ядките, като бадеми, лешници и фъстъци, също са отличен източник на витамин Е.
Капсулите на марката HealthyWorld, съдържащи витамин Е в изключително стабилната и ефективна форма DL-алфа-токоферол ацетат, също са отличен избор за допълване на организма с този важен микроелемент.
Всяка капсула съдържа 180 мг (400 IU) витамин Е.
Основната функция на витамин Е е да защитава клетките на организма от увреждане, причинено от свободните радикали. Това са нестабилни молекули, които могат да се образуват в организма като страничен продукт на метаболизма или под въздействието на външни фактори.
Поради това витамин Е е мощен антиоксидант, тъй като играе роля в защитата на клетките от оксидативен стрес.
Антиоксидантният витамин Е в меки капсули - за лесен прием.
Предимства на капсулите Витамин Е 400 IU на марката HealthyWorld:
- DL-алфа-токоферол ацетатът е изключително стабилна форма на витамин Е, която благодарение на биологичната си активност позволява отлично оползотворяване,
- меките капсули позволяват лесно храносмилане, тъй като са съставени от меко гелово или маслено покритие, което улеснява усвояването на витамин Е в организма,
- освен това меките капсули спомагат за защитата на витамин Е от външни фактори като въздух, светлина и влага, които могат да повлияят на стабилността и ефективността на хранителните вещества,
- висока дневна доза витамин Е - 180 мг или 400 IU във всяка капсула,
- достатъчна е само 1 капсула на ден, което означава, че при редовна консумация една опаковка е достатъчна за 8 месеца.
Продуктът е хранителна добавка.