е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
БИО Кокосовото масло на марката FutuNatura се получава чрез студено пресоване от пресни кокосови орехи (Cocos nucifera). Студеното пресоване позволява на маслото да запази възможно най-много от хранителните си вещества, както и естествения си вкус и деликатен аромат.
Особеността на това масло е, че при стайна температура е твърдо и бяло на цвят, но над 24°C се превръща в прозрачно течно масло. Ако е твърдо, просто го използвайте като масло. Ето защо мнозина го наричат кокосово масло или кокосова мазнина.
Лауриновата киселина, която присъства в БИО кокосовото масло, е наситена мастна киселина и принадлежи към MCT мазнините (Medium Chain Triglycerides съотв. триглицериди със средна верига). Това е MCT мазнина с етикет C12.
Защо кокосовото масло FutuNatura е идеален избор:
Защо да използваме кокосово масло?
Употреба: Кокосовото масло е универсално в готвенето и е подходящо и като естествено масло за грижа за кожата. Тъй като отлично понася високи температури, то е подходящо за печене и пържене.
Средна хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийна стойност | 3700 kJ / 884 ккал |
Мазнини | 100 г |
- от които наситени мазнини | 89,9 г |
- от които мононенаситени мазнини | 4,9 г |
- включително полиненаситени мазнини | 5,1 г |
Въглехидрати | 0 г |
- от които захари | 0 г |
Диетични фибри | 0 г |
Протеини | 0 г |
Сол | 0 г |
Съставки: 100 % студено пресовано кокосово масло от сертифицирано биологично производство. ЛК-БИО-149. Земеделие извън ЕС.
Произход: Шри Ланка
Нето количество: 1000 мл
Продуктът не съдържа глутен и ГМО (генно модифицирани организми).
Внимание: продуктът не е заместител на балансираното, разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Да се съхранява на сухо място, защитено от пряка слънчева светлина и силни миризми. След отваряне използвайте чисти и сухи прибори, за да предотвратите бързото разваляне на останалото масло.
"Обичам да използвам кокосово масло за печене на десерти, особено за шоколадов чийзкейк."
"Обичам да приготвям палачинките си като намазвам тигана с кокосово масло. Стават наистина вкусни!"
"Обичаме кокосовото масло, затова то трябва да е постоянно налично в кухнята ни."
"Можете да използвате това масло в почти всяко ястие в кухнята!"
"Използвам кокосовото масло и като маска за коса."
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.