е празна!
Този уебсайт използва бисквитки, за удобство на потребителите и за предоставяне на съдържание. Някои от тях са нужни за правилното функциониране на сайта, а други не са задължителни. Повече информация
БИО Кокосовото масло на марката FutuNatura се получава чрез студено пресоване от пресни кокосови орехи (Cocos nucifera). Студеното пресоване позволява маслото да запази възможно най-много хранителни вещества, както и естествения вкус и деликатен аромат.
Особеността на това масло е, че при стайна температура е твърдо и бяло на цвят, но над 24 °C се превръща в прозрачно течно масло. Ако е твърдо, просто го използвайте като масло. Ето защо мнозина го наричат кокосово масло или кокосова мазнина.
Лауриновата киселина, която присъства в BIO кокосовото масло, е наситена мастна киселина и принадлежи към MCT мазнините (триглицериди със средна верига, анг. Medium Chain Triglycerides). Това е MCT мазнина с етикет C12.
Защо кокосовото масло на FutuNatura е чудесен избор:
Защо да използваме кокосово масло?
Употреба: Кокосовото масло е универсално в готвенето и е подходящо и като естествено масло за грижа за кожата. Тъй като отлично понася високи температури, е подходящо за печене и пържене.
Средна хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийна стойност | 3700 kJ / 884 kcal |
Мазнини | 100 г |
- от които наситени мазнини | 89,9 г* |
- от които мононенаситени мазнини | 4,9 г |
- включително полиненаситени мазнини | 5,1 г |
- от които трансмазнини | < 1 г |
Въглехидрати | 0 г |
- от които захари | 0 г |
Диетични фибри | 0 г |
Протеини | 0 г |
Сол | 0 г |
*от които 48,1 г лауринова киселина
Състав: 100 % екстра върджин кокосово масло от сертифицирано биологично производство. ЛК-БИО-149. Земеделие извън ЕС.
Произход: Шри Ланка
Нетно количество: 500 мл
Продуктът не съдържа глутен и ГМО (генно модифицирани организми).
Внимание: Продуктът не е заместител на балансираното, разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Да се съхранява на сухо място, защитено от пряка слънчева светлина и силни миризми. След отваряне използвайте чисти и сухи прибори, за да предотвратите бързото разваляне на останалото масло.
"Обичам да приготвям палачинките си като намазвам тигана с кокосово масло. Стават наистина вкусни!"
"Обичам да използвам кокосово масло за печене на десерти, особено за шоколадов чийзкейк."
"Използвам кокосовото масло и като маска за коса."
"Обичаме кокосовото масло, затова то трябва да е постоянно налично в кухнята ни."
"Можете да използвате това масло в почти всяко ястие в кухнята!"
Понеделник - четвъртък 8.00 - 16.00 ч
Петък 8.00 - 14.00 ч
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.
Възможност за плащане с карта. Гарантирана защита на личните данни чрез SSL криптиране.