БИО Матча на прах - за приготвяне на пълноценен натурален чай.
Матчата се различава от другите натурални чайове по процеса на производство. Двайсет дни преди брането на листата на чаеното дърво се покриват с бризенти, за да не бъдат изложени на пряка слънчева светлина. По този начин се забавя растежа им и се увеличава съдържанието на хлорофил, което спомага за придобиването на още по-тъмнозелен цвят.
Добивът на матча е сравнително малък, а цената и висока, което се дължи на комплексността на отглеждането и.
За японците пиенето на чай от матча е традиция и се консумиа при специални поводи. В западния свят зелената напитка намира своята популярност заради веществата, които съдържа. За разлика от обикновения зелен чай, чаят матча не се филтрира или прецежда по време на приготвянето, което запазва много повече от основните вещества, които съдържа.
Матча чаят е богат на витамин С и съдържа естествени чаени полифеноли.
Заради атрактивния си цвят става все по-популярен и в кулинарията – например при приготвянето на десерти (може да го добавите при приготвянето на бисквити или кремове, или като заместител на натуралното какао).
Може да замените сутрешното си кафе с матча капучино или да я добавите към смути. Така винаги ще сте снабдени с енергия със съдържащите се в матчата ценни вещества.