Dr. Popov

Копър, чай

Съдържание: 50 г
ПРОМОЦИЯ НА СЕДМИЦАТА
7.99 лв.
4.09€
Номер на продукта: POP47
Най-ниската цена през последните 30 дни: 7.99 лв. (4.09€)
-+

Или се обадете и поръчайте на: info@futunatura.bg

Промоция на седмицата - Възползвайте се от 17% отстъпка на всички продукти от нашата оферта.
  • Продуктът е в наличност
  • Най-добър поне до: 09.01.2027
  • Изпращаме днес!
Кредит
При поръчка получавате 0.20 лв. (0.10€)
Ползи
Безплатна доставка над 79 лв (40.39€)
Подарък при поръчка над 100 лв (51.13 €)
Начини за плащане
paymentsНачини за плащане
Цена на доставката
Econt

Информация за продукта

Относно продукта Ползване Съставки Предупреждения
  • Относно продукта

    Чай от див копър - популярен при децата.

     

    Копърът или както го наричаме още див копър, копрец, полски копър, аптекарски копър, морач, фенел, фенхел, сминд, лъжлив сминдух (научно наименование Foeniculum vulgare) е растение, което расте и в дивата природа в субсредиземноморския район. Разпознава се по дребните си жълти цветове и цилиндричните плодове, съдържащи семена.

    Особено ценен е заради плодовете или семената си, които са много ароматни. Копърът е познат още в древногръцката и римската традиция и дори в египетската. 

    Не бива да се бърка със сладкия копър, известен още като резене - сродно растение, но използвано основно като зеленчук.

     

    При билковите чайове правилното приготвяне и дозиране е особено важно. Златното правило е, че те винаги трябва да се приготвят пресни и в съответствие с инструкциите, които се отнасят за конкретното растение.

    Има три възможни начина за приготвяне на билков чай.

    1. Запарката е най-разпространената форма на приготвяне на билков чай. Изсушените растения се заливат с вряща вода с температура 90 градуса по Целзий и се оставят да се запарят за 5-15 минути, след което чаят се прецежда. 
    2. Настойката се приготвя от билки, които са много чувствителни към топлина. Те се заливат с вода със стайна температура и се оставят да престоят една нощ, след което се прецеждат. 
    3. Отварата се приготвя от корените, корите или семената. Билките се слагат в студена вода и се загряват до кипване, след което се варят 10-20 минути и се прецеждат.

    Ако не можете да пиете чая без добавките, добавете мед или лимон, но само когато е достатъчно охладен - това е единственият начин температурата да не унищожи полезните вещества в меда или лимона.

  • Ползване

    Инструкции за приготвяне: покрийте 1 чаена лъжичка (за предпочитане прясно смлени семена) с 250 мл вода, оставете да заври и оставете да престои 10 минути. Приемайте по 1 чаша топъл чай след обяд и след вечеря.

  • Съставки

    Съставки: плодове от копър.

    Нетно количество: 50 г

  • Предупреждения

    Внимание: този продукт не е заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот. 

    Съхранение: съхранявайте на сухо място при температура 5-25 °C.

Черен ингвер - екстракт в капсули
Копър, чай
7.99 лв.
4.09€
-+