Dragon Superfoods

БИО Палмова захар

Съдържание: 250 г
ПРОМОЦИЯ НА СЕДМИЦАТА
7.99 лв.
4.09€
Номер на продукта: SM115
Най-ниската цена през последните 30 дни: 7.99 лв. (4.09€)
-+

Или се обадете и поръчайте на: +3592 492 84 59

Промоция на седмицата - Възползвайте се от 17% отстъпка на всички продукти от нашата оферта.
  • Продуктът е в наличност
  • Най-добър поне до: 14.02.2027
  • Изпращаме днес!
Кредит
При поръчка получавате 0.20 лв. (0.10€)
Ползи
Безплатна доставка над 79 лв (40.39€)
Подарък при поръчка над 100 лв (51.13 €)
Начини за плащане
paymentsНачини за плащане
Цена на доставката
Econt

Информация за продукта

Относно продукта Ползване Съставки Предупреждения
  • Относно продукта

    Палмова захар - вкусен подсладител и чудесна алтернатива на бялата захар.

     

    Палмовата захар, наричана още ягери (jaggery) и гур, е подсладител, извлечен от сока на източноиндийската палма (Arenga pinnata). Сокът от палмовото дърво първо се концентрира чрез варене в меласа, която след това се охлажда. Образуват се кристали, които придават на захарта твърда кристална форма. Цветът му може да бъде от светло до тъмнокафяв.

     

    Естествен подсладител, широко използван в индийската кухня и аюрведа.

     

    В индийската кухня палмовата захар се използва за подслаждане на пикантни ястия. Добавя се към ястия като къри и самбар (зеленчукова яхния). Някои местни жители я консумират и като десерт, а в комбинация с индийски подправки се използва за направата на сладкиши.

     

    Идеално допълнение към всички видове ястия, в които обикновено се използва бяла захар.

     

    Палмовата захар е подходяща за използване като добавка в различни сладкарски изделия, сосове, а също и в солени ястия, за да балансира соления вкус. Тя може да се използва и в различни напитки като чай и кафе.

     

    Защо да изберете БИО Палмовата захар на марката Dragon Superfoods?

    • е 100 % натурална, сертифицирана като органична (BG-BIO-22),
    • отлична алтернатива на бялата кристална захар, 
    • универсална,
    • деликатна и с плътен вкус.
  • Ползване

    Употреба: Палмовата захар може да се използва вместо обикновена бяла захар за подслаждане на напитки, десерти, както и в солени ястия за балансиране на вкуса.

  • Съставки
    Средна хранителна стойност на 100 г
    Енергийна стойност 1632 kJ / 384 kcal
    Мазнини 0,2 г
    - от които наситени мазнини 0,2 г
    Въглехидрати 93 г
    - от които захари 93 г
    Диетични фибри 1,1 г
    Протеини 1,7 г
    Сол 0,35 г

     

    Съставки: 100 % палмова захар (Arenga pinnata)*. *от сертифицирано биологично производство (BG-BIO-22). Земеделие извън ЕС.

    Произход: Индонезия

    Нето количество: 250 г

  • Предупреждения

    Внимание: Съхранявайте на хладно и сухо място.

БИО Палмова захар
БИО Палмова захар
7.99 лв.
4.09€
-+